Recepten met Magnesiumrijke Voeding

door | okt 22, 2023 | Gezondheid, Magnesium

Ik hoop je bij deze wat inspiratie te bieden voor heerlijke recepten die rijk zijn aan magnesium en mega gezond zijn:

1. Spinazie en Amandel Smoothie:

Ingrediënten:

  • 1 kopje verse spinazie
  • 1 rijpe banaan
  • 1/4 kopje amandelen
  • 1 kopje melk (zuivel of zuivelvrij)
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
  • IJsblokjes

Instructies:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde consistentie.
  2. Voeg ijsblokjes toe om het extra verfrissend te maken bij warm weer. Je kan ook je bananen van tevoren invriezen en deze toevoegen aan de smoothie.
  3. Geniet van deze heerlijke magnesiumrijke smoothie als ontbijt of als tussendoortje.

3. Quinoa en Boerenkool Stuffed Paprika’s:

Ingrediënten:

  • 4 grote paprika’s
  • 1 kop ongekookte quinoa
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 2 kopjes fijngesneden boerenkool
  • 1/2 kopje geroosterde amandelen
  • 1/2 kopje verkruimelde feta-kaas (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de quinoa in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaden en zaadlijsten.
  3. Meng de gekookte quinoa met fijngesneden boerenkool, geroosterde amandelen en feta-kaas (indien gewenst).
  4. Vul de paprika’s met het quinoamengsel.
  5. Bak de gevulde paprika’s in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot de paprika’s zacht zijn en de vulling goed is verwarmd.
  6. Bon appetit!

3. Quinoa en Boerenkool Stuffed Paprika’s:

Ingrediënten:

  • 4 grote paprika’s
  • 1 kop ongekookte quinoa
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 2 kopjes fijngesneden boerenkool
  • 1/2 kopje geroosterde amandelen
  • 1/2 kopje verkruimelde feta-kaas (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de quinoa in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaden en zaadlijsten.
  3. Meng de gekookte quinoa met fijngesneden boerenkool, geroosterde amandelen en feta-kaas (indien gewenst).
  4. Vul de paprika’s met het quinoamengsel.
  5. Bak de gevulde paprika’s in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot de paprika’s zacht zijn en de vulling goed is verwarmd.
  6. Bon appetit!

Deze recepten bevatten magnesiumrijke ingrediënten zoals spinazie, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten, boerenkool en quinoa. Ze zijn niet alleen voedzaam, maar ook smakelijk en eenvoudig te bereiden. Geniet van deze maaltijden als een heerlijke manier om je magnesiuminname te verhogen!